TESZT: AVON matt hatású körömlakk

Mostanában nagy divat lett a matt köröm. Kíváncsi vagy, hogy milyen egy matt hatású körömlakk? Én is az voltam, ezért rendeltem is egyet az AVON katalógusából. Én fekete színben próbáltam ki, erről osztom meg veletek a tapasztalataimat.


A csomagolása teljesen egyszerű. Rajta van a lényeg, hogy matt hatású, hogy 10ml és, hogy hol készült. A színe az átlátszó üvegnek köszönhetően jól látható, tehát nem nehéz kitalálni, hogy fekete színe van. Egy fekete kis dobozkában küldik a megrendelőnek a lakkot, szóval attól nem kell tartani hogy szállítás közben baja történne a kis üvegnek.


Ha kinyitod, semmiben nem különbözik más lakkoktól, ugyanúgy fényes színe van, szagra sem eltérő, tehát olyan mint egy átlagos körömlakk. A száradási ideje nagyon gyors, tehát olyanoknak ezt simán ajánlom akik körömfestés után nem tudják kivárni amíg megszárad, és hirtelen tenniük venniük kell és emiatt belekapnak. Én is ilyen vagyok, nincs mese. Viszont a gyors száradásnak van ám hátránya is. Ha nem sokat kensz fel, hanem úgy vagy vele, hogy felkensz egy réteget, aztán majd ha megszáradt akkor kensz rá egy újabbat, akkor ezt most felejtsd el. Ha nem megfelelően kened fel, akkor csíkos lesz az egész, és ez a matt hatás miatt nagyon is jól látszódik. Hogy miért lesz csíkos és egyenetlen? A gyors száradás miatt, így nem tud egybefolyni, ezért a felkenésre oda kell figyelni. Én is elrontottam. :D Szóval, no problem ha elsőre nem sikerül. Amikor következőleg csináltam akkor úgy oldottam meg, hogy sokat tettem rá és nagyon gyorsan eloszlattam a körmömön. Igaz, hogy emiatt sok félre ment, de azt le lehet mosni utólag. Sőt, én most fogok rendelni az AVON-ból egy olyan "filcet" ami pont erre van kitalálva, ugyanis lehet vele óvatosan bánni, és leszedni az oldalt felesleges körömlakkot az ujjadról. De térjünk vissza a körömlakkhoz. Szóval, általános lényeget elmondtam a felkenésről, ezért mostmár azt hiszem áttérhetünk a tartósságra.


Én rendesen megszoktam kínozni a körömlakkokat, de így legalább nagyon jól látom mennyire tartós. egy régebbi körömlakk teszt alanya, a Rimmel lakkja simán kibírta 5-6 napig, és csak utána kezdett el pattogni a festék, de akkor is csak egy körmömnek a végén. Hogy ez a kép hány nappal a felkenés után készült? 2! 2 nap után ennyire lepattogott. 2x mosogattam a 2 nap alatt. Tény, a mosogatás nem körömlak kímélő, de a Rimmel lakkjával az körmömön is ugyanúgy mosogattam. Tehát, ez kettő nap alatt ennyire lekopott. És ezen a képen nem veszed észre, hogy matt a lakk? Na látod, én sem látom rajta a mattságot.


Tudom, hogy fura a kép. Az egyik a mutatóujjam (ahol matt a lakk) a másik pedig a gyűrűsujjam. Azért nem a középsőt tettem mellé a képen, mert ezen több volt a lakk emiatt jobban tudom szemléltetni a különbséget. A lényeg ebben a következő. A körömlakk frissen felkenve úgy néz ki, mint a mutatóujjamon, 2 nap után azonban már úgy, mint a gyűrűs ujjamon. A következtetés, hogy nem elég az, hogy nem tartós, de még a mattságát is elveszíti. Pedig a két ujjamon ugyanez a körömlakk látható, csak az egyik felkenés után 5 perccel körülbelül, a másik pedig kettő nappal előtte lett felkenve. Nem gondoltam, hogy tényleg veszítette a mattságán, azt hittem, hogy csak bebeszélem magamnak, de így összetéve én is látom, hogy maximálisan igazam lett.

Összességében véve nincs baj ezzel a lakkal. Én inkább az egy estés körömlakkok kategóriájába sorolnám, ami annyit takar, hogy egy estét lazán kibír. Annyi idő alatt nem pattog le, és a mattsága is megmarad, de több időt már nem igen bír ki. Ezzel szuperül lehet partira körmöket festeni, de ha hosszan tartó matt körmökre vágysz akkor ne ezt a fajta lakkot válaszd. :) Az ára 700-800Ft között mozog, attól függ az aktuális katalógusban mennyiért árulják. Van olyan, hogy egy alapozót(ami használok) 749-ért árulnak, de láttam már olyan katalógust is amibe 849 volt. ezért írom, hogy ennek a lakknak is az ára katalógus számonként eltérő lehet. Ha érdekel a lakk, akkor AVON katalógusból, vagy az AVON weboldalán (http://avon.hu) meg tudod rendelni. Köszönöm a figyelmet. :)

TESZT: AVON hajegyenesítő fésű

Szeretnéd, ha egyenesebb lenne a hajad, de nem akarod vasalgatni? Akkor egy hajegyenesítő fésű talán jól jöhet. Amikor szárítod a hajad, akkor kell használni. Viszont én a hajegyenesítő fésűkben nem hittem, gondoltam teszek egy próbát, hátha beválik. Érdekel, hogy bevált-e? Akkor görgess le a válaszért.


Külsőre nekem nagyon is bejön. A fekete és rózsaszín színkombináció már 12 éves korom óta nyerő nálam, ugyanis akkoriban rajongtam nagyon Avril Lavigne-ért, és az ő védjegye volt ez a kettő szín. Tehát, ennek a fesűnek a külsőjével egyáltalán nincsen semmi baj. :)


A fésű fogazatának az elején van egy kis gumi, ami megkönnyíti a tárolást, mert amikor ez nincs rajta, akkor úgy néz ki, mint az egyel fentebbi képen, amit nem lenne kellemes tárolni, mert hogy elég fura úgy. Tehát ez a kis gumi praktikus rajta.


Ha levesszük a fent látható gumit, akkor emiatt a rugó miatt nyílik szét, és emiatt nem lehet összezárni sem úgy, hogy tartósan zárva maradjon, tehát kell rá a gumi a tároláshoz. Ha rajta van a gumi, akkor nagyon egyszerű tárolni, a vékonysága miatt nem foglal nagy helyet. ez a rugó segítséget nyújt a ki nyitásban és becsukásban is amikor használod.


A fogazat ebbe a részbe megy bele. Ezt nem tudom értelmesebben leírni, szóval igen. Ha összecsukod, oda fúródik be a fogazat. Ha jobban belegondolsz, elég furcsa kialakítás. Én egyszer próbáltam ki, hogy vajon tényleg jó-e. Az én szívemet nem rabolta el ez a fésű, pedig imádom az avon termékeit. Ha megnézzük azt, hogy használat közben össze kell csukni, a fogazat és a rés között a hajjal akkor jobban belegondolva, nem vennék arra mérget, hogy ez nem töri a hajad de piszkosul. Szerintem ez még jobban megviselheti, mintha vasalnám. Ezért én úgy döntöttem, hogy ez a kis fésű, nagyon jól érzi magát a szekrényemben, anélkül, hogy használnám. a hajvasaló pedig jól érzi magát használat közben is. Viszont aki hajat vasalna inkább, minthogy ezt a fésűt használja, annak különösen a figyelmébe ajánlom, hogy balzsamot és hajolajat is használjon a hajra, de főleg a hajvégekre. Remélem azt nem kell elmondanom, hogy csak a balzsam olyan amit egész hajra kell kenni, az olajat csak a végekre. De, most eléggé eltértem a tárgytól. Szóval, ez a fésű engem nem nyert meg, maradok az összecsukható kis türkös fésűmnél, az nagyon is jól bevált. Azt az egekig tudnám dicsérni amiért annyira praktikus és szuper, de most nem arról írok, arról már volt bejegyzés, néhány poszttal lejjebb. :)
Ha valakit mégis érdekelne ez a fésű, akkor 700-800 forint között (ha jól emlékszem) beszerezheti az AVON katalógusból, vagy az AVON weboldalán (http://avon.hu) is meg tudja rendelni online. :)

TESZT: AVON összecsukható fésű

Ha szeretsz fésűt hordani magaddal, de szűkösen férsz el a táskádban, akkor ez a bejegyzés neked ajánlott. :) Jó olvasgatást! :)

Sziasztok! Ma egy AVON fésűről hoztam nektek egy kis bejegyzést. Ez a fésű nem más, mint a képen látható összecsukható fésű. :) A képeket vaku fénnyel készítettem, így néhol visszaverődik, de ezt látni is fogjátok.

Külső: Egyszerűen imádom ezt a színt, annyira gyönyörű, hogy teljesen oda vagyok érte. Annyira szép ez a szín és fényes is. Ha magam elé teszem akkor még a tükörképemet is látom benne. Egyszóval a külsője kifogástalan! 

Belső: Belül található egy fésű rész, amit alulról nyomva lehet kinyomni, és van hozza egy tükör is. Ez a fésű azért nagyon praktikus, mert kis helyen is elfér, nem kell külön tükröt és fésűt magaddal hordanod, mert ha van egy ilyened, akkor mindkettő megvan ebben az egyben.

Egyéb infók: Plusz pont, hogy nagyon könnyen tisztítható. Ha a fésű benyomott állapotban van, akkor egy mozdulattal ki lehet belőle üríteni a benne található hajat. A hátránya annyi, hogy a sűrű használattól meglazul az a rész, ami összetartja a kettő részt. De nem csak meglazul mert van, hogy el is törik, legalábbis jártam már így az egyik régebbi ilyen fésűmmel. Az AVON katalógusból, vagy az avon oldalán (http://avon.hu) tudod megrendelni online. Az ára 500-600Ft körül mozog. Ez szerintem egyáltalán nem drága, hiszen egy több funkciós fésűről beszélünk, és nagy helyet sem foglal, tehát könnyen belefér egy kisebb táskába is. Ezt az aranyszínűt karácsonykor lehetett rendelni. Jelenleg fekete fésű van a katalógusban. Nekem mar van rózsaszín és fekete is ezen kívül. Egyszerűen a megszállottja vagyok ezeknek a fésűknek. A rózsaszín már elég régi, így a felirat nem látszik rajta. És nekem ami eltört az egy ugyanolyan rózsaszín volt. 

Remélem, hogy tudtam hasznos dolgokat írni és segítségedre vált a bejegyzés! Köszönöm szépen, ha elolvastad! :)

AVON Haul video


Sziasztok. Felkerult az AVON Haul videom. Nezzetek meg. Itt a link hozza: https://m.youtube.com/watch?v=GvmXk39eaV0

Miket hasznalok a hajamra?

Bemutatom nektek azokat a termekeket amiket a hajamra hasznalok :)

Sziasztok. Vegre megerkeztem hozzatok. Tudom, tegnap delutanra igertem ezt a bejegyzest, csak adodtak problemak ezert idohiany miatt nem tudtam megirni ezt a kis szosszenetet. De mivel most itt vagyok, maris belekezdek. A kepen lathato termekeket hasznalom, de van megegy ami nincs a kepen, mert azt elfelejtettem oda tenni a kepre ugyanis keson jutott eszembe, hogy az is van. Na de akkor kezdjunk hozza. :) 

1.) Syoss Lightener hajfestek

Az elso amivel kezdenem az a hajfestek. Sotet barna a termeszetes hajszinem. Eleinte szokitopor es oxigenta megoldassal szokitettem, de tonkretette a hajam. Ajanlottak nekem ezt a hajfesteket es bevalt. Szepen kiszokitette a hajam olyanra amilyenre szerettem volna. Persze nyilvan nem egybol, par festes kellett neki. 

Ezen a kepen lathato a doboz tartalma. Mint lathato,  eleg tartalmas kis dobozka. :) Egy hasznalati utmutato, benne a kesztyuvel. Egy kis flakon amit felvivoflakonnak ir. Igazabol arra szolgal, hogy abban kellene osszekeverni a festeket. Van egy kis kupakja is amivel szepen lehet tenni a hajra a festeket. En sosem ebben keverem ossze. Nekem kenyelmesebb a festekes talamba. De menjunk is tovabb. Ebben a kis flakonban talalhato a szinelohivo. Na errol kulon erdekesseg, hogy van mikor nagyon kremes es van mikor olyan folyekony mint a viz. Vagy a ketto kozott. Nem tudom, hogy ez mitol fugg, de ez tok vicces volt mikor eloszor eszrevettem. Kovetkezo dolog ami van benne az a szokitopor, egy masik kis zacsiban van a balzsam amit festes utan kell a hajra felvinni. Ennek a funkcioja az, hogy sargulas gatlos balzsam. Es van meg egy vilagosito krem egy tubusban amire az arnyalatszam is ra van irva, a mi esetunkben ez a 13-0. Kulon jo, hogyha mar ki van szokitve az egesz haj akkor mar eleg csak a toven a lenovest bekenni festekkel, igy a hajvegeket lehet kimelni. Amiota csak a tovet kell mar befestenem azota nott is sokat a hajam. De persze mindez nem eleg, apolni is kell mellette. 

Beszerzesi hely: Drogeriak pl. DM, illatszer boltok, tesco stb. Nagyon sok helyen lehet kapni.

Ar: 1000Ft leginkabb, de helyenkent eltero lehet. 

2.) Balea - Vitamin sampon 

A masodik dolog amit bemutatok az a sampon. Altalaban ezt a Balea vitaminos sampont hasznalom. B3 vitamint tartalmaz, szaraz es igenybevett hajra ajanljak a leiras szerint. Nekem ez pont jo mert a festes miatt elegge szaraz volt es tort a vege. Ez egy 500ml-s kiszereles es 300Ft a DM uzleteiben. 

3.) Schauma - Silver reflex

Ez egy hamvasito sampon. A leirasban benne van, hogy sarga hatas ellen van es megerositi a hajat. En ezt a sampont azert vettem meg, mert szurke hajat akartam, ami sikerult is. A lenyeg, hogy vilagos szoke haj kell, mert csak azon hat. A dobozra ra van irva, hogy optimalis eredmeny elerese rendszeres hasznalattal. Na nekem 2 hasznalat utan mar jo szurke volt. Viszont a hatrany, hogy a frissen festett hajamat nem fogta be. A tovenel nem lett olyan vilagos szoke es szerintem ezert nem. Es masodikra sem fogta meg. En ezt a sampont a tescoban szereztem be 1070Ft volt ugy emlekszem.

4.) Balea regeneralo balzsam

Nos, terjunk at a balzsamokra. Ebbol is lesz osszesen 3db. :) Ez egy regeneralo balzsam, mint a nevebol is kiderul. Szilikon mentes, tehat nem zsirosodik be tole a haj. Gelée royale hatoanyagot es mikro-proteineket tartalmaz amik taplaljak a hajat. Antisztatikus komplex van benne ami megakadalyozza a haj sztatikus feltoltodeset, magyarul nem fog "szallni" a hajad ha pl leveszed a sapkat meg ilyenek. Nekem sokszor elofordult mar, hogy a frissen mosott hajam szallingozott, plane amikor muszalas felso volt rajtam. Melyen behatol a serult haj szerkezetebe ezert apolja nagyon jol a hajat es igy kevesbe lesz toredezett. Jaa es ami a leirasban szerepel, hogy puha es selymes lesz a haj, na ez tenyleg igaz. Imadom fogdosni a frissen mosott hajam mert olyan puha es selymes lesz a balzsamtol, hogy orom fogdosni a hajam. :) Es az illata is finom. DMbol lehet beszerezni, kb. 420Ft.

5.) Balea arganolajas balzsam

A masodikbalzsam egy argan olajas hajbalzsam, ami egyenlo kb azzal mintha hajapolo olajat is hasznalnal. Ettol fuggetlenul en az olajat is megveszem, de ezt a  balzsamot sem tudom kihagyni. Ez sem tartalmaz szilikont, szoval ettol sem lesz zsiros a haj. Az osszetevoi is masok mint a regeneralo balzsamnak. Ebben van ugye az arganolaj, buzaprotein, pantenol es glicerin, amik altal hidratalodik a haj. Ez a balzsam stimulalja a hajgyokeret es ezaltal megerosodik a haj. Megelozi a hajhullast es ez is megakadalyozza a sztatikus feltoltodest es szerintem ennek is jo az illata. Az en tapasztalatom szerint ettol is selymes es puha lesz a hajam es kifesulni is konnyu. Ezt is a DM-ben lehet kapni es kb 420Ft ugyanugy, akarcsak az elozo balzsam.

6.) Balea 2 perces hajpakolas

Ez a 2 perces hajpakolas az amit en annyira nem szeretek hasznalni, mert a balzsamok utan szoktam a hajamra tenni es mikor lemosom ezt a hajpakolast akkor mar nem erzem olyan puhanak es selymesnek a hajam. A lenyege az, hogy hajmosas utan 2 percig rajta kell hagyni a hajon, majd lemosni. Szilikont ez sem tartalmaz. Ebben UV szuro is talalhato ami nyaron kifejezetten elony, mert a nap igy nem fakitja ki a hajszint. Elvileg barsonyosan csillogo hajam lesz tole. Ezt en nem vettem eszre, de ki tudja... Vegulis en ez elott az elozo 2 balzsamot is rateszem a hajamra. A lenyeg, ezt en nem hasznalom olyan surun, mert nekem ez annyira nem jott be. Szoval kb havonta 1x teszem a hajamra. Viszont az illata ennek is finom. :) DM-ben lehet ezt is kapni. Ha jol emlekszem ez is 420Ft korul mozog.

7.) Balea hajapolo olaj

Na ezzel maximalisan meg vagyok elegedve. Hajmosas utan utan szoktam, torolkozo szaraz hajra. Viszont a leiras szerint szaraz hajon is lehet hasznalni, akar mindennap. Ezt csak a hajvegekre kell kenni. Nekem jot tesz, mert annyira nem torik a hajam miota van ez az olajam. Ebben is van arganolaj, mint az olajas balzsamban, de ebben meg napraforgo olaj is van. Nem zsirositja a hajat, ami jo nagy elony. A DM-ben lehet megvenni, 1100Ft korul van az ara, ugyhogy egy kicsit dragabb mint az eddigi balea termekek amikrol irtam nektek, szerintem megeri.

8.) Avon hajegyenesito spray

Na ez az a termek, amitol tobbet vartam volna, mint amennyit teljesit. En azt hittem, hogy ez tok jo, szep egyenes lesz a hajam ha kivasalom es meg is tartja emiatt a spray miatt. Vizes hajra kell fujni, ahogy en is csinaltam es ugy megszaritani majd kivasalni. (En pont igy csinaltam, pedig most olvastam el eloszor a hasznalati utasitast ) A lenyeg hogy nekem nem tartos az egyenesseg tole . Keratint tartalmaz, talan ez az egyetlen jo dolog benne. Szoval nekem nem volt jo arra, amire vettem. Viszont ennek is jo az illata. AVONbol lehet megrendelni. Egy darab az kb 800Ft ha jol emlekszem, mert ezt mar honapokkal ezelott rendeltem egy araert 2dbot.

 

remelem tetszett ez a bejegyzes, es hasznos volt szamotokra. Sokaig dolgoztam vele. Koszonom ha elolvastad. :)

Digital Divas bloggerverseny

Megmerettetem magam :)

Sziasztok. Most egy kis "bejelentessel" erkeztem. :) Beneveztem a cosmo altal meghirdetett "Digital Divas" bloggerversenyre. Igen, tudom, hogy az enblogom nem regi es alig van rajta valami de ugy gondolom, hogy egy probat meger. Amugy is, sok-sok dolgot tervezek meg ide. Eleinte gondolkodtam rajta, hogy merjek-e nevezni, de arra jutottam hogy felesleges lenne egy ilyen fiatal bloggal ezert hagytam is. Viszont tegnap felmentem a cosmo oldalara, atolvastam mindent ujra es arra jutottam, hogy megprobalom. Mit veszithetek vele? Igazabol semmit. Es mit nyerhetek vele? Azt, hogy a blogom akar a cosmoba is bekerulhet, de ha azt nem akkor tapasztalatot biztosan. Ami nekem kulon tetszik ebben a verseny palyazatban, hogy az avon is reszt vesz benne. Es mint az elozo bejegyzesembol kiderult en is aktiv hasznaloja vagyok az Avon termekeinek. :) A cosmot termeszetesen ne is emlitsem, tudjatok hogy szeretem, hiszen a Top10 instarol szolo bejegyzesemnel emlitettem nektek. Oo jut eszembe. El ne felejtsem jovoheten megvenni az uj cosmot. :D Ami nagyon tetszik az uj cosmoban, hogy az ajandekok a mgazinhoz essence smink termekek es nemegy fele, hanem minden ujsaghoz mas, igy van valasztek :) Egyebkent delutan jovok nektek egy cikkel amit mar tegnap szerettem volna megirni, csak a kepeket elforgatva tette fel ez pedig engem zavart. A cikk temaja az altalam hasznalt hajapolasi termekek lesznek. A samponok, balzsamok es minden amit hasznalok a hajamra egy rovid kis leirassal, arral es persze beszerzesi hellyel egyutt lesz feltuntetve. Szoval most reggelre csak ennyi lenne. Delutan is nezzetek vissza. Koszonom :)